23.8.10

Blue monday

Måndag i veckan - vad passar då bättre än att skoja till det lite, för att glömma allt vad åtta till sexton, skolgång och tandlossning heter? Vi gör det i form av ett litet svep, med det bästa ... korrigering: det tokigaste ... från i helgen.

Vi börjar i ... Spanien, eller närmare bestämt Katalonien. Vi kan faktiskt inte göra annat. Nog för att världens bästa passningsspelare varit i farten och att någon svensk tvingats sitta på en tidning på avbytarbänken - för att ha en rimlig chans att undvika blåskatarr - under hela matchen (festen) men nu råkar det ju vara så att världens största lilla loppa gett oss en sjuhelvetes lektion i riktningsförändringar i x200-fart och briljans i största allmänhet.

Ladies and gentlemen: Little boy Leo, and those drumstick legs of his.

***

Hibs - Rangers, var det något ni hade koll på? Så Kenny Millers målorgie har ni alltså redan sett? Jahaja. Men tur då att vi har ett substitut, i form av en urläcker tackling, signerad 'Magic' Bougherra som ni måste ha sett både en och två gånger innan ni borstar tänderna och går och lägger er i kväll.

***

Fyrverkerierna sparar vi som vanligt till sist och i dag slår vi på stort - med fyra riktiga bomber. Att Gareth Bale praktiserat volleyvåld mot Stoke, har säkert inte gått er obemärkt förbi, men för säkerhets skull så; varsågod.

Näste man till rakning är Humberto Suazo, "nappen", kallad, som vi gillar så väldigt mycket. Chilenaren som satte skräck i samtliga Primera División-försvarare under våren köptes (av någon märklig anledning) aldrig loss av Real Zaragoza och är nu tillbaka i Monterrey. Något han självklart firade med att plocka ner och vräka in en bolljävel via stolpen, borta mot Pachuca.

Rafa Marquez har även han legat i i helgen, hade ni koll på det? Inte? Ja, då är det väl lika bra att jag stänger brödluckan och plockar fram hans 1-0-mål mot Toronto, som även det kommer i missilens tecken.

Sist ut för dagen är den amerikanske måltjuven Brian Ching, kanske mest känd för att han ständigt petades ur truppen av firma Blom och Sjöö, under en FIFA-turnering på Gisslingö sommaren 2010. Houston Dynamo-strikern verkar hursomhelst ha tagit petningen på bästa sätt - för nu rullar minsann målen in. Vecka ut och vecka in. Så sent som igår sprätte 32-åringen ett hattrick mot Chicago Fire, och hans andra mål i matchen tycker jag är värt att titta liiiite extra på. Seså.

Det var det det, för den här gången. Den där verandan ser minst sagt gemytlig ut ...

Uppdatering: Äh, vafan. Jag kan inte låta bli. Vi tar och kollar den där Xavi-mackan en gång till tycker jag. Stay in school.